Header

Kitara e thyer e grupit legjendar “Nirvana” shitet për vlerën që habit dhe shtëpinë e ankandit

Një kitarë e thyer e grupit amerikan të rockut, “Nirvana”, është shitur në ankand për rreth 600 mijë Dollarë. Kitara pritej që të shitej për një të dhjetën e asaj shume në ankandin e së shtunës në “Hard Rock Café” në Neë York.

Kitara u shkatërrua, ndërsa “Nirvana” po punonte në albumin e tyre të ri, “Nevermind”, në fillim të viteve 1990.

Instrumenti nënshkruhet nga të tre anëtarët e grupit. Ai përmban gjithashtu një mbishkrim të dashur nga Cobain për mikun dhe bashkëpunëtorin e tij muzikor Mark Lanegan, i cili vdiq vitin e kaluar. Cobain, i cili shpesh e shkruante gabim emrin e tij, nënshkroi instrumentin “Kurdt Kobain”.

Kurt Cobain's smashed-up guitar sells for nearly $600,000

Fender Stratocaster doli në shitje me një çmim të vlerësuar prej 60,000-80,000 Dollarë. Shtëpia e ankandit e quajti ofertën përmbyllëse prej 596,900 Dollarësh të habitshme. Sipas shtëpisë së ankandit, Cobain ia dha kitarën Laneganit gjatë turneut të Nirvana-s në Amerikën e Veriut në vitin 1992. Identiteti i blerësit nuk dihet.

Dy vjet më parë, kitara e përdorur nga Cobain për performancën e tij legjendare në MTV Unplugged në fund të vitit 1993 u shit për 6 milionë Dollarë.

You may also like ...