TechBlitz

14 Mars, 2019

E ardhmja e televizorëve, 8K dhe transparent

Teknologjia po bëhet gjithnjë e më shumë pjesë e shtëpive, me pajisje moderne, të lehta në përdorim dhe me aplikacione që azhurnohen dita-ditës. Përveç rezolucionit 8K, që është menduar si e ardhmja e telezorëve, një veçori interesante është edhe transparenca. ... Lexo »

Mars 14, 20198 Janar, 2019

Amazon kompania më me vlerë në botë

Amazon u themelua 25 vite më parë. Dhe tani ‘libraria online’ ka eklipsuar Microsoft-in duke u bërë kompania më me vlerë në botë. Gjiganti i internetit arriti një vlerë prej 797 miliardë dollarë kur tregu i aksioneve amerikane u mbyll ... Lexo »

Janar 08, 2019


7 Gusht, 2018

Facebook së shpejti me talent show muzikor

Pas videove dhe fotove, “Facebook” po mendon për një mënyrë për t’u mundësuar përdoruesve të rrjetit social të shprehin talentin artistik. Sipas studiueses Jane Manchun Wong, aplikacioni për smartphone fsheh disa kode që i referohen një “talent show” misterioz. Detajet ... Lexo »

Gusht 07, 2018


12 Korrik, 2018

“YouTube” titron dhe efektet zanore

“YouTube” ka aktivizuar një projekt të ri që titron edhe efektet zanore, si muzika ose të qeshurat, falë përditësimeve të disa algoritmeve. Numri i efekteve të identifikuara në mënyrë automatike janë të qeshurat, duartrokitjet dhe muzika. Teknologjia e titrimit automatikisht ... Lexo »

Korrik 12, 2018


22 Maj, 2018

iPhone, jeni gati për 4 modelet e reja?

Sipas zërave që qarkullojnë javët e fundit duket se kolosi i Tim Cook do të prezantojë gjatë vitit katër pajisje të reja. Një zgjerim i mëtejshëm i gamës gati të mbulojë të gjitha segmentet e tregut, duke mbetur sërish në ... Lexo »

Maj 22, 2018