Header

Bashkimi Evropian gjobit me 500 milionë euro Apple

Apple po përballet me një gjobë prej 500 milionë eurosh nga BE për kufizimet në aksesin në shërbimet e transmetimit të muzikës, gjë që do të ishte një goditje historike për kompaninë e teknologjisë amerikane.

Ndërkohë Komisioni Evropian po heton nëse Apple ka bllokuar transmetuesit e muzikës që t’u tregojnë përdoruesve mënyra më të lira për t’u abonuar jashtë dyqanit të aplikacioneve të saj, ku kërkon një ulje të konsiderueshme të të ardhurave.

Sipas Financial Times, Brukseli planifikon të vendosë një gjobë prej 500 milion euro, e cila do të përfaqësonte një vendim historik kundër Apple pas vitesh ankesash nga kompanitë, shërbimet e të cilave ofrohen përmes aplikacioneve të iPhone.

Kompania suedeze e transmetimit Spotify paraqiti një ankesë në BE në vitin 2019, duke pretenduar se Apple kufizon zgjedhjen dhe konkurrencën në dyqanin e saj të aplikacioneve duke ngarkuar një tarifë prej 30% për të gjitha blerjet. Apple gjithashtu pengoi Spotify dhe kompani të tjera që të informonin klientët në telefonat e tyre se ata mund të shmangnin komisionin – dhe të merrnin një marrëveshje më të mirë – thjesht duke u regjistruar në faqen e internetit të Spotify.

Nga ana tjetër Apple thotë se tarifa e saj është e justifikuar.

You may also like ...