Header

Kulla Eifel mbyllet për vizitorët, shkak greva e stafit

(FILES) A photo taken through a glass panel shows a digital billboard displaying a message reading "Due to a strike, Eiffel Tower closed, Esplanade is open, we apologise" at the Eiffel Tower in Paris on March 7, 2023, during a nationwide day of strikes and protests called by unions over the government's proposed pensions reform. The Eiffel Tower is closed to the public on December 27, 2023 due to strike action. (Photo by Emmanuel DUNAND / AFP)

Kulla Eifel , një nga atraksionet turistike më të famshme në botë, u mbyll sot për shkak të një greve të stafit të saj, thanë sindikatat për AFP. Greva, e cila u thirr në shenjë proteste ndaj menaxhimit financiar të këtij monumenti të kryeqytetit francez, mund të zgjatet.

Kompania e menaxhimit të kullës, SETE, në një postim në rrjetet sociale shkruan se “vizitat në memorial do të preken sot”, ndërsa këshilloi vizitorët që të kontrollojnë njoftimit para se të vizitojnë kullën.

Kjo është dita e dytë e grevës që zhvillohet nga Stafi. Sindikatat kanë krijuar STETE për modelin e biznesit, për të cilët thonë se bazohet në mbivlerësim të numrit të vizitorëve të ardhshëm ndërsa nënvlerësojnë kostot operative.

Në një deklaratë të përbashkët, sindikatat CGT dhe FO i bënë thirrje qytetit të Parisit “të jetë i arsyeshëm me kërkesat e tij financiare për të siguruar mbijetesën e monumentit dhe kompanisë që e menaxhon atë”.

You may also like ...