Header

Zbulohet vendimi i Mbretit Charles lidhur me Camilën pas kurorëzimit

Mbreti Charles dhe Camilla kurorëzohen të shtunën dhe një turmë e madhe me njerëz do të marrë pjesë në ceremoninë e kurorëzimit në Westminster Abbey.

Pallati Lambeth lëshoi ??një deklaratë dhe sipas Mbretit Charles, që nga Dita e Kurorëzimit, Camilla duhet të quhet Mbretëresha Camilla kur i referohet familjes mbretërore dhe gruas së tij.

Për tetë muajt e fundit, ajo është përmendur si “Mbretëresha Camilla”, por deklarata e Charles thotë se ndryshimi i titullit duhet të ketë një vend “në çdo lutje për familjen mbretërore dhe në çdo formë ngjarjeje dhe ceremonie në Kishën e Anglisë“.

Titulli i ri i Camillës do të hyjë zyrtarisht në fuqi pasi ajo të kurorëzohet të shtunën në Westminster Abbey, ndërsa titulli i saj i ri nuk do të jetë zyrtar derisa të kurorëzohet me bashkëshortin e saj.

Buckingham Palace iu referua gruas së Charles si Mbretëresha Camilla për herë të parë në ftesën zyrtare të kurorëzimit.

Në kurorëzimin e së shtunës, Camilla do të veshë tani diademën e Mbretëreshës Mary , e cila ka pësuar ndryshime të vogla, duke përfshirë restaurimin e kokës me diamantet Cullinan nga koleksioni i bizhuterive të Mbretëreshës Elizabeth. Kjo kurorë u mbajt nga Mbretëresha Mari në kurorëzimin e vitit 1911 me burrin e saj, Mbretin George V.

Në rrugët e Londrës, Royal Mews po praktikonin për Ditën e Kurorëzimit!

You may also like ...