Header

Kulla Eifel mbyllet për të dytën ditë radhazi për shkak të grevës së stafit

Kulla Eifel do të qëndrojë edhe sot e mbyllur, për të dytën ditë radhazi, për shkak të grevës së stafit. Greva e djeshme në Kullën Eifel ishte e dyta që u zhvillua në dy muaj për të njëjtën arsye.

Sindikatat kanë kritikuar SETE për modelin e tij të biznesit. Ata argumentojnë se mbivlerëson numrin e vizitorëve të ardhshëm, ndërsa nënvlerëson kostot operative.

Kulla Eifel, atraksioni më i famshëm i Parisit, tërheq afro shtatë milionë vizitorë në vit, rreth tre të katërtat e të cilëve janë turistë të huaj.

Gjatë pandemisë Covid, numri i vizitorëve ra në mënyrë dramatike për shkak të mbylljes së vendeve dhe kufizimeve të udhëtimit, por janë rikuperuar duke gjeneruar të ardhura prej 5.9 milionë në 2022.

Numri i vizitorëve në Paris pritet të rritet në mënyrë dramatike këtë verë pasi kryeqyteti francez pret Olimpiadën.

Në një deklaratë të përbashkët, sindikatat CGT dhe FO i bënë thirrje qytetit të Parisit “të jetë i arsyeshëm me kërkesat e tij për të siguruar mbijetesën e monumentit dhe kompanisë që e menaxhon atë”.

You may also like ...