Header

Rita Ora në mesin e grave më me influencë në muzikë

Adele, Mabel dhe Rita Ora janë emëruar në një listë të 100 grave më me ndikim në muzikë që po “ndryshojnë” industrinë.

Anëtarët e Spice Girls u përfshinë gjithashtu në listën e Shoqatës së të Drejtave të Performimit për Muzikën pasi turneu në stadium i grupit të vajzave fitoi më shumë se 60 milion £, sipas organizatorëve, shkruan Irish News.

Grafiku ‘PRS 100 Women Change Change Music’, i cili përfshin gratë që janë anëtare të shoqërisë së honorareve muzikore, është lëshuar përpara Ditës Ndërkombëtare të Grave të Dielën.

Gjithashtu në listë janë paraqitur Lily Allen, KT Tunstall, Jorja Smith, Ellie Goulding, Charli XCX dhe Annie Lennox.

‘PRS for Music’ tha në raport që pati një rritje prej 60 për qind nga viti në vit në femrat që iu bashkuan organizatës vitin e kaluar. Nga ato që iu bashkuan, 63 për qind ishin nën moshën 30 vjeçare.

Sidoqoftë, anëtarësia e organizatës mbetet shumë e përqendruar ndaj burrave, me vetëm 18.4% të anëtarëve të saj që identifikohen si femra.

Claire Jarvis, drejtori i anëtarësimit në ‘PRS for Music’, tha: “Teksa është inkurajuese të shohësh një rritje të këngëtarëve dhe kompozitorëve femra të bashkohen në PRS për Music, ky numër është akoma në rritje nga 5,580 kantautorë meshkuj që bashkohen në të njëjtin vit, që do të thotë se ekziston ende punë për të bërë.

You may also like ...