Header

Pas vdekjes së mbretëreshës, ky është anëtari më i pëlqyer nga familja mbretërore

Një vit pas vdekjes së Mbretëreshës Elizabeth, nipi i saj, Princi William, zë vendin e parë në listën e anëtarëve më popullor të familjes mbretërore.

Princi i Uellsit fitoi ngushtë ndaj gruas së tij, në sondazhin e ri të kryer nga kompania britanike e sondazheve YouGov. Sipas të dhënave, 74% e britanikëve kanë një opinion pozitiv për Princin William, 73% për Kate Middleton dhe 73% për motrën e Charles, Princeshën Anne

60% e britanikëve kanë një opinion pozitiv për mbretin Charles. Vendin e fundit, me një përqindje prej 7%, e zë Princi Andrew, ndërsa Princi Harry dhe Meghan Markle kanë respektivisht 28 dhe 21% të opinionit pozitiv të britanikëve.

Në vitet e fundit të mbretërimit të saj, Mbretëresha Elizabeth përgjithësisht shihej në mënyrë të favorshme nga publiku britanik, pavarësisht ndryshimeve të konsiderueshme në opinionet e anëtarëve të tjerë të familjes mbretërore.

Për shembull, Princi Harry, dikur një nga mbretërit më të njohur, ka parë që opinioni i tij favorizues për britanikët të bjerë nga 71% në 2019 në vetëm 26% në janar 2023. Monarku aktual, Mbreti Charles III është bërë gjithnjë e më i popullarizuar në të njëjtën kohë. periudhë kohore, me 62% që e shohin atë në mënyrë të favorshme në qershor 2023, krahasuar me 58% në 2020.

Studiuesit zbuluan se 61% e britanikëve mbështesin monarkinë, një shifër pak më e ulët pas lajmit për vdekjen e Mbretëreshës në moshën 96-vjeçare. Kjo mbështetje ndikohet shumë nga mosha, ku grupmoshat më të mëdha kanë më shumë gjasa të mbështesin monarkinë sesa ato më të rejat.

You may also like ...