Header

Çmimet Golden Globe, tashmë me një pronar të ri

BEVERLY HILLS, CALIFORNIA: 78th Annual GOLDEN GLOBE AWARDS -- Pictured: A Golden Globe Award decoration is displayed at the 78th Annual Golden Globe Awards held at The Beverly Hilton and broadcast on February 28, 2021 in Beverly Hills, California. -- (Photo by Christopher Polk/NBC/NBCU Photo Bank via Getty Images)

Çmimet “Golden Globe” iu shitën një pronari të ri që do të mbyllë Shoqatën e Shtypit të Huaj të Hollivudit grupi i votimit që u përball me polemika mbi gabimet etike dhe mungesën e diversitetit.

Eldridge Industries bleu asetet e “Golden Globe” e cila do të vazhdojë të menaxhojë transmetimin televiziv të çmimeve dhe të fokusohet në zgjerimin e shikueshmërisë së “Golden Globes” në të gjithë botën, thuhet në një njoftim për shtyp.

Shitja vjen pasi HFPA u përpoq të përmirësojë reputacionin e saj pas një reagimi të ashpër të Hollivudit mbi etikën dhe mungesën e diversitetit, gjë që bëri që rrjeti televiziv amerikan NBC të heqë dorë nga ceremonia e Golden Globes në 2022. Një hetim i Los Angeles Times në 2021 zbuloi se organizata nuk kishte gazetarë me ngjyrë në radhët e saj. Disa anëtarë u akuzuan për deklarata seksiste dhe raciste dhe për të kërkuar favore nga të famshëm dhe studiot e filmit.

HFPA u përgjigj duke zgjeruar dhe diversifikuar anëtarësimin e saj dhe vendosi politika të reja etike. Të gjithë 310 votuesit aktualë do të kenë të drejtë të votojnë për ceremoninë e ardhshme në janar 2024. NBC transmetoi përsëri Globes në 2023. Asnjë rrjet nuk është regjistruar ende për të drejtuar ceremoninë e 2024.

You may also like ...