Header

Të shikosh filma komedi të bën mirë për shëndetin

Ndërsa ka ardhur sezoni i festave, nuk ka kohë më të mirë sesa për të parë një listë të filmave bashkë me partnerin/en apo familjen.

Dhe duke qenë se komeditë janë shumë të preferuara këtë sezon, ju tregojmë se ato edhe ju bëjnë mirë për shëndetin.

Ja përfitimet që merrni duke parë komedi:

Lehtëson stresin

Shumë njerëz përjetojnë stres të përditshëm, qoftë nga puna, jeta në shtëpi ose të dyja. Marrja e kohës për të parë një film qesharak jo vetëm që u jep njerëzve kohë për veten e tyre, por gjithashtu i bën ata të qeshin. Si koha vetëm për relaksim ashtu edhe për të qeshur janë dy metoda të zakonshme për lehtësimin e stresit dhe lehtësimin e ndjenjave të ankthit ose depresionit.

Djeg kalori

Megjithëse mund të mos jetë një sasi e konsiderueshme, akti i të qeshurit djeg kalori. Ata që janë në një udhëtim për humbje peshe mund të shohin të paktën disa kilogramë shtesë të humbur në vit thjesht duke qeshur më shumë çdo ditë. Vetëm 10-15 minuta në ditë mund t’i ndihmojnë njerëzit të arrijnë këtë qëllim.

Të shikosh një komedi dy-orëshe dhe të shfaqësh shumicën e skenave do ta tejkalojë këtë shumë, duke çuar në një shpërblim edhe më të madh për humbje peshe.

Përmirëson humorin

Meqenëse e qeshura është një mënyrë për të lehtësuar stresin dhe për të lehtësuar ankthin, njerëzit që e shohin komedi kanë më shumë gjasa të përjetojnë një humor më të mirë. Ata mund ta ndiejnë veten shumë më mirë dhe më të lumtur pasi të përfundojë filmi se sa para fillimit të tij.

You may also like ...