Header

Taylor Swift tani është një miliardere

Taylor Swift është bërë zyrtarisht miliardere pas një karriere 17-vjeçare në industrinë e muzikës. Statusi i saj si miliardere u konfirmua nga Bloomberg, duke e vendosur atë në “klubin e dhjetë figurave” elitare, së bashku me Kim Kardashian dhe Oprah Winfrey.

Vlera neto e Swift është rritur ndjeshëm nga turneu i saj i suksesshëm Eras, i cili është në rrugën e duhur për t’u bërë turneu me fitimet më të larta në histori. Kjo arritje është e jashtëzakonshme pasi ajo është një nga të paktat që e ka arritur këtë moment historik vetëm përmes muzikës dhe performancës.

Turneu jo vetëm që rriti vlerën neto të Swift-it, por gjithashtu shtoi 4.3 miliardë dollarë në produktin e brendshëm bruto të Shteteve të Bashkuara, falë udhëtimeve, shitjeve të biletave dhe mundësive të mallrave për fansat e saj.

Turneu Eras parashikohet t’i fitojë Taylor Swift një shumë mbresëlënëse 4.1 miliardë dollarë, me pjesën e saj të të ardhurave të vlerësuara në një standard të industrisë 85%. Përveç kësaj, filmi i saj Eras Tour ishte një sukses i madh, duke fituar mbi 130 milionë dollarë në mbarë botën dhe këngëtarja negocioi drejtpërdrejt me kinematë për shpërndarjen e filmit, duke rritur potencialisht fitimet e saj.

You may also like ...