Header

Pse vjeshta është sezoni më frymëzues?

Përgjatë historisë, poetët, këngëtarët e kanë lavdëruar stinën e vjeshtës. Pse vjeshte? Ndoshta kjo është për shkak se njerëzit krijues janë më të ndjeshëm ndaj ndryshimeve që ndodhin në natyrë dhe vetë jetën. Vetëm një person krijues është në gjendje të shohë, të ndiejë dhe të përcjellë të gjithë thellësinë, plotësinë dhe vetë thelbin që përmban çdo fije bari, çdo shpellë, çdo dridhje e një gjetheje dhe çdo fryrje ere.

1. Zhurma e gjetheve dhe kënga e shiut të vjeshtës janë mësuesit tuaj

Dëgjoni me kujdes dhe shikoni rreth vetes. Merrni frymë thellë, mbyllni sytë për një minutë dhe dëgjoni. Do të ndjeni një atmosferë të pabesueshme. Magjia e stinës së vjeshtës qëndron brenda vetes! Nuk keni nevojë të kërkoni frymëzim; do të vijë tek ju sapo të admironi paletën e pabesueshme të vjeshtës. Sapo të dëgjoni pëshpëritjen e ndrojtur të një gjetheje të vetmuar që lëkundet në erë, ose të admironi fijet e argjendta të shiut që kërcejnë një vallëzim misterioz në një xham të dritares, frymëzimi do t’ju vijë menjëherë vetë.

2. Stina e vjeshtës është koha perfekte për reflektim

Pra, pse vjeshta është stina më e mirë për të gjetur Musën tuaj? Përgjigjen e kësaj pyetjeje duhet ta kërkoni vetë. Pse atmosfera e vjeshtës na shtyn të mendojmë? Pse, jashtë të gjitha stinëve, është në vjeshtë që ndjejmë një nevojë të pashpjegueshme për reflektim? Ndoshta jemi lodhur nga vera e zhurmshme dhe tepër aktive, dhe vjeshta na jep një pushim për të marrë frymë. Pastaj më vonë, në dimër, ka shumë pak ngjyra ose është shumë ftohtë – jashtë, në shtëpi, madje edhe në shpirt.

Vjeshta është një periudhë jashtë sezonit, domethënia e artë për të cilën një natyrë krijuese ka kaq shumë nevojë. Vera e lehtë dhe e shkujdesur tashmë ka kaluar, por kujtimet për të janë ende mjaft të gjalla dhe nuk do ta ndjejmë së shpejti temperamentin e ashpër të dimrit. Kjo është koha e përsosur për të bërë një bilanc, për të gërmuar më thellë dhe për të nxjerrë përfundime.

3. Bukuria e vjeshtës në mediumin special të artit

Asgjë nuk është aq frymëzuese sa arti. Magjia misterioze e stinës së vjeshtës qëndron në tingullin e veçantë të muzikës, ngjyrat e veçanta të filmave dhe sharmin magnetik të artistëve të teatrit. Ndërsa dilni nga teatri, i kënaqur me shfaqjen, peizazhi mahnitës i vjeshtës do t’ju frymëzojë edhe më shumë.

Ju mund të keni vënë re se fotografitë e bëra në vjeshtë kanë një magnetizëm të veçantë. Një nga gjërat e mira të vjeshtës është efekti mahnitës i shkëlqimit që vjen nga pozicioni sezonal i diellit. Ekziston edhe njëfarë magjie që mund të gjendet në leximin e librave tuaj të preferuar dhe shikimin e filmave në mbrëmje në një atmosferë komode në shtëpi mbi një filxhan çaj të nxehtë.

4. Metamorfozat e natyrës

Në vjeshtë, vjen pacifikimi i të gjitha gjallesave dhe jo të gjallave, njerëzit dhe kafshët pajtohen, natyra ndryshon ngjyrat dhe pason heshtja. Në këtë kohë, kur uniteti me natyrën ndihet veçanërisht gjallërisht, zëri ynë i brendshëm zgjohet. Kjo është koha për t’u përgatitur për të ardhmen. Edhe në të gjithë botën e kafshëve, natyra po ndryshon. Shikimi i këtij ndryshimi është një zbulim i vërtetë dhe një nga arsyet kryesore pse vjeshta është stina më e mirë për të shpalosur kreativitetin tuaj.

5. Humor romantik

Peizazhet e arta të vjeshtës, të cilat herë pas here mund të duken paksa melankolike, duken sikur janë krijuar enkas për të rinovuar atmosferën romantike dhe për të ndihmuar ata që janë në kërkim të frymëzimit. Dorëzimi ndaj humorit romantik të një rënieje melankolike është një nga asetet kryesore në gjetjen e inspirimit.

You may also like ...