Header

Pse Netflix po anulon masivisht serialet e njohura?

Muajin e kaluar, Netflix u kritikua për anulimin e pesë serialeve njëherësh, duke përfshirë një që shikuesit e pëlqyen veçanërisht, të cilin shumë nuk e kuptuan.

Vetëm shtatë ditë pas përfundimit të grevave në Hollywood që ndaluan të gjitha produksionet hollivudiane, platforma e transmetimit ka hequr dorë nga vazhdimi i xhirimeve të serialeve “Agent Elvis”, “Captain Fall”, “Glamourous” dhe “Farzar”.

Netflix ka një histori mjaft të mirë të anulimit të shfaqjeve në dukje të njohura ndërsa rinovon seriale të tjera më pak të shikuara dhe shikuesit nuk e kuptojnë pse.

Sipas Forbes, ekziston një arsye kryesore, një metrikë e quajtur “shkalla e përfundimit”, e cila mat se sa shikues në të vërtetë përfunduan shikimin e një serie.

Ndërsa numri total i orëve të shikuara mund t’ju japë një ide se sa kohë kaloi audienca duke parë shfaqjen, shkalla e përfundimit mund të sugjerojë nëse ato shifra do të përkthehen në një bazë të fortë shikuesish për sezonet e ardhshme.

Ata besojnë se pragu magjik që duhet të kalojë një serial Netflix për të marrë një sezon të ri është 50 për qind për sa i përket shkallës së përfundimit, me disa seriale të njohura që kanë numër shumë më të ulët dhe si rezultat, vazhdimet e tyre braktisen.

Shërbimi i transmetimit nuk dëshiron të humbasë para për sezonet e reja të serialeve nëse shumica e audiencës nuk ka arritur të qëndrojë deri në fund të sezonit aktual.

You may also like ...