Header

Google paralajmëron përdoruesit!

Përdoruesit e GOOGLE janë paralajmëruar që të mos injorojnë kurrë sinjalizimet e rëndësishme të sigurisë që synojnë t’i mbajnë llogaritë e tyre të sigurta. Këto sinjalizime ndihmojnë në parandalimin e përdorimit dhe abuzimit të llogarisë suaj nga persona të tjerë, thekson gjigandi i teknologjisë në faqen e tij të internetit.

Për të ndihmuar në ruajtjen e llogarisë tuaj të sigurt, Google rekomandon t’u përgjigjeni menjëherë këtyre sinjalizimeve të sigurisë. Google do t’i dërgojë një përdoruesi një alarm sigurie vetëm në tre skenarë specifikë.E para është kur zbulon veprime të rëndësishme në llogarinë tuaj të Google – si p.sh. nëse dikush identifikohet në një pajisje të re. E dyta është nëse zbulon aktivitet të dyshimtë në llogarinë tuaj, si për shembull nëse dërgohen një numër i madh emailesh.

Së treti, Google mund të dërgojë një alarm nëse bllokon dikë që të ndërmarrë një veprim të rëndësishëm, të tillë si shikimi i fjalëkalimeve të ruajtura. Kur kjo të ndodhë, Google u kërkon përdoruesve të rishikojnë alarmin dhe më pas të ndërmarrin veprime.

Është e rëndësishme të ndiqni udhëzimet në alarmin e sigurisë për të rishikuar aktivitetin në llogarinë suaj. Injorimi i një sinjalizimi mund të lejojë dikë të hyjë në llogarinë tuaj dhe më pas te të dhënat tuaja.

Në alarmin e sigurisë, shikoni detajet e identifikimit si lloji i pajisjes, koha dhe vendndodhja. Nëse ky aktivitet nuk duket i njohur, atëherë zgjidhni “Jo, siguro llogarinë”.

Ndiqni udhëzimet në ekran për të siguruar llogarinë tuaj. Kjo mund t’ju kërkojë të ndryshoni fjalëkalimin tuaj.

You may also like ...