Header

Pesë librat më të shitur të të gjitha kohërave

Gjykoni vetë se sa janë të lidhura shitjet dhe cilësia e mirë. Gjatë përpilimit të kësaj liste, IGN mori parasysh vetëm fiksionin letrar. Kjo do të thotë se tekstet fetare, udhëzuesit për mjetet politike dhe tekstet e tjera referuese janë jashtë kësaj liste, por Bibla dhe Libri i Kuq i Vogël i Mao Ce Dunit do të ishin patjetër në këtë listë.

A janë në listë të preferuarat tuaja? Sa përputhet cilësia me shitjet e mira, gjykoni vetë.

Dhe nuk mbeti më askush (Agatha Christie)

Libri u botua në vitin 1939 (Mbretëria e Bashkuar), dhe shitjet e vlerësuara janë 100 milionë kopje.

Harry Potter dhe Guri Filozofal (JK Rowling)

Libri u botua në vitin 1997 (Mbretëria e Bashkuar), dhe shitjet e vlerësuara janë 120 milionë kopje.

Kishte romane për shkollat ??e konviktit para këtij, ashtu siç kishte edhe djem magjistarë. Por asgjë nuk e ka kapur imagjinatën popullore si Harry Potter, para apo që nga ajo kohë. Thënë kjo, ka ende shumë libra si Harry Potter që ia vlen të lexohen.

Princi i Vogël (Antoine de Saint-Exupéry)

Libri u botua në vitin 1943 (Francë), dhe shitjet e vlerësuara janë 140 milionë kopje.

Princi i Vogël është vepra më e suksesshme e Exiperius. Libri është përkthyer në mbi 505 gjuhë dhe dialekte të ndryshme në mbarë botën, duke e bërë atë veprën e dytë më të përkthyer të botuar ndonjëherë, pas Biblës. Ai është i dashur nga fëmijët dhe të rriturit po ashtu.

Një përrallë e dy qyteteve (Charles Dickens)

Libri u botua në 1859 (Mbretëria e Bashkuar), dhe shitjet e vlerësuara janë 200 milionë kopje.

“Ishte koha më e mirë, ishte koha më e keqe, ishte epoka e mençurisë, ishte epoka e marrëzisë, ishte epoka e besimit, ishte epoka e mosbesimit, ishte epoka e dritës, ishte epoka e errësirës, ??ishte shpresa pranverore, ishte një dimër dëshpërimi…” Kështu fillon romani më i famshëm i Dikensit, një trillim historik i vendosur gjatë Revolucionit Francez. Ashtu si shumica e veprave të Dikensit, ai trajton çështje klasore, dëshpërimin e të varfërve dhe dekadencën e të pasurve.

Don Kishoti (Migel de Servantes) 

Libri u botua në vitin 1605 – pjesa e parë, 1615 – pjesa e dytë, (Spanjë), dhe shitjet e vlerësuara janë 500 milionë kopje.

Fillimisht i botuar në dy vëllime, Don Kishoti është një tragjikomedi epike për një njeri që është aq i pushtuar nga tregimet e kalorësisë dhe trimërisë saqë ai imagjinon se është një kalorës. Disa skena në libër janë bërë ikonike, veçanërisht beteja e Don Kishotit me mullinjtë e erës, të cilët ai i imagjinon si gjigantë të frikshëm./abcnews.al

You may also like ...