Header

Meghan Markle kritikohet pas përdorimit të titullit të saj mbretëror

Dukesha e Sussex, Meghan Markle, ka patur kritika me lançimin e markës së saj të re të ushqimit dhe stilit të jetesës, “American Riviera Orchard”, me sa duket duke përdorur titullin e saj mbretëror për “përfitim komercial”.

Pavarësisht se u këshillua të mos përdorte titujt e tyre për përfitime pas largimit nga detyrat mbretërore, Meghan Markle u prezantua me titullin e saj mbretëror në Instagram, duke nxitur kritika nga ekspertët mbretërorë.

Në një artikull nga Claire Anderson, Matthew Dooley, Aditi Rane dhe Aurora Bosotti, u theksua se veprimet e Meghan mund të kenë shkelur marrëveshjen që ajo dhe Princi Harry bënë me Mbretëreshën kur ata u larguan nga rolet e tyre mbretërore në vitin 2020. Redaktori mbretëror Russell Myers vuri në dukje se përdorimi i titullit mbretëror të Meghan për qëllime promovuese binte në kundërshtim me kushtet e marrëveshjes, duke thënë: “Shkelje e qartë e marrëveshjes nga Duka dhe Dukesha e Sussex për të mos përfituar nga titujt e tyre mbretërorë, apo jo?”

Artikulli citonte gjithashtu nga kushtet e abonimit të Meghan në faqen e saj të internetit, e cila thoshte: “Po, do të doja të isha i pari që do të dija për produktet, disponueshmërinë dhe përditësimet nga America Riviera Orchard”. Kjo nxiti më tej polemikat rreth shfrytëzimit të mundshëm të titullit mbretëror për qëllime tregtare.

Nisja e American Riviera Orchard përkoi me pjesëmarrjen e Princit William në Diana Awards për të nderuar nënën e tij të ndjerë, Princeshën Diana. Koha e lancimit të markës së Meghan së bashku me një ngjarje të rëndësishme brenda familjes mbretërore shtoi një shtresë tjetër shqyrtimi në veprimet e saj.

American Riviera Orchard nga Meghan Markle ka në plan të shesë sete tavoline, set gotash, duke përfshirë dekante, veshje kuzhine dhe ushqime si xhelatinë, reçel, marmelatë etj.

You may also like ...