Header

Kështjella Balmoral hapet për publikun për herë të parë, vendim historik i familjes mbretërore

Kështjella historike Balmoral e ndërtuar në 1855 në një zonë të thyer në cepin veriperëndimor të Skocisë, Aberdeenshire, hap portat e saj për publikun.

Ky është një vendim historik i familjes mbretërore, pasi deri më tani publiku nuk lejohej të hynte në pjesën më të madhe të brendshme të saj. Siç raporton APE-MBE, tani, për herë të parë, Karli III, Mbreti i Mbretërisë së Bashkuar, po hap strehimin e tij privat për vizitorët.

“Këtë verë, kështjella do të ofrojë turne speciale në shumë nga dhomat e saj të bukura”, siç thuhet në faqen e saj të internetit.

“Vizitorët do të zbulojnë historinë e krahut, i cili fillimisht u banua nga Mbretëresha Victoria, Princi Albert dhe fëmijët e tyre dhe përdoret ende nga familja mbretërore sot për takime dhe ngjarje zyrtare,” sipas organizatës që menaxhon pallatet mbretërore.

Për ata që nuk mund të rezervojnë një vend në turnetë me guidë brenda, kopshtet dhe ekspozitat e kështjellës do të jenë të hapura për publikun nga 4 maji deri më 11 gusht.

Kushdo që dëshiron mund të shijojë çajin e pasdites në restorantin e kështjellës ose të marrë me qira një nga pesë vilat e vendosura në truallin e pronës, e cila ka qenë vendndodhja e shumë momenteve të rëndësishme për familjen mbretërore.

Pikërisht aty Princi William dhe Princi Harry mësuan për vdekjen e nënës së tyre, Dianës, Princeshës së Uellsit. Mbretëresha Elizabeth II e Mbretërisë së Bashkuar vdiq në kështjellë më 8 shtator 2022. Ka 150 ndërtesa në pasuri, duke përfshirë kështjellën me 167 dhoma.

Inside Balmoral Castle, the Royal Family's Scottish Retreat | Architectural  Digest

Balmoral Castle: Inside The Queen's Favourite Holiday Home

Everything you need to know about visiting Balmoral Castle

You may also like ...