Header

Ky qen theu rekord për gjuhën më të gjatë në botë

Një përzierje labrador dhe stani gjerman i quajtur Zoey ka fituar rekordin për gjuhën më të gjatë në një qen të gjallë.

Me 12.7 centimetra, gjuha e Zoey është më e gjatë se një kanaçe me gaz, sipas Rekordeve Botërore Guinness.

Pronarët e saj, Sadie dhe Drew Williams nga Metairie, Luiziana, SHBA, thanë se njerëzit shpesh komentojnë se sa e gjatë është gjuha e Zoey.

“Ne e morëm Zoey-n kur ajo ishte vetëm gjashtë javëshe dhe në foton e parë që kemi me të, ajo ka gjuhën e saj të dalë jashtë”, tha Sadie Williams.

Zoey the Lab mix breaks record for longest tongue on a living dog — and  it's longer than a soda can - CBS News

Gjuha masive e Zoey është më e dukshme kur ajo merr frymë pasi luan. Zoey u njoh si një rekord-thyerëse.

Qeni 3-vjeçar është një krijesë e dashuruar argëtuese, sipas pronarëve të saj. Zoey është gjithashtu miqësore me të huajt, por përkëdhelja e saj vjen me rreziqet e veta. Herë pas here, ndërsa ne jemi duke e çuar atë në një shëtitje, njerëzit do të vijnë tek ajo dhe do të duan ta përkëdhelin atë, tha Drew Williams.

Zoey mposhti rekordin e mëparshëm Bisbee, një seter anglez nga Tucson, Arizona, i cili fitoi rekordin pothuajse tre muaj më parë me një gjuhë prej 9.49 centimetra.

Një tjetër mbajtës i mëparshëm i rekordit, Mochi “Mo” Rickert, kishte një gjuhë që ishte 18.58 centimetra. Femra Saint Bernard mbajti rekordin për pesë vjet dhe vdiq në nëntor 2021.

You may also like ...