Header

Londra shpallet qyteti më intelektual në botë

Londra është shpallut zyrtarisht si qyteti më intelektual në botë, duke tejkaluar qendrat kryesore globale si Nju Jorku, Parisi dhe Tokio.

Ky vlerësim vjen nga Oxford Economics, i cili vlerësoi faktorë të ndryshëm duke përfshirë nivelin e arsimit dhe arritjet intelektuale. Londra pasqyron historinë e saj të pasur të përsosmërisë akademike dhe kontributet inovative në fusha të shumta.

Kjo njohje jo vetëm që forcon statusin e Londrës si lider në aftësitë intelektuale, por gjithashtu demonstron ndikimin e qëndrueshëm të qytetit në arsimin dhe kulturën globale.

Top 10

1. Londra

2. Nju York

3. Paris

4. Tokyo

5. Berlin

6. Singapori

7. Oslo

8. Amsterdam

9. San Francisko

10. Chikago

You may also like ...