Header

Ky qytet në Evropë është më i miri për rritjen e fëmijëve

I vendosur mes Francës, Gjermanisë dhe Italisë, ky vend i vogël tërheq me kushtet e tij të shkëlqyera të jetesës, mbi të gjitha, për rritjen e fëmijëve.

Për ata që nuk e shohin veten në një vend nordik, i cili zakonisht është i preferuari i shumë njerëzve që shpërngulen jashtë vendit, Zvicra dhe qyteti i Bernës mund të jenë një hit i vërtetë.

Kujdesi shëndetësor dhe arsimi janë ndër më të lartat në botë, dhe me natyrën ashtu si një kartolinë dhe ajrin shumë të pastër, nuk është e vështirë të kuptosh pse Zvicra është një vend kaq tërheqës për të jetuar për familjet.

Veçanërisht vlerësohen mjekët dhe spitalet atje, dhe siguria në Zvicër është e njohur gjerësisht. Fëmijët atje kryesisht shkojnë vetë në shkollë, prindërit nuk duhet të shqetësohen nëse do t’u ndodhë diçka, ata janë rritur që në moshë të vogël dhe të përgatitur për të qenë të pavarur.

Kostoja e jetesës në Zvicër nuk është e ulët, por rrogat janë përgjithësisht të larta, duke e bërë atë një nga vendet më të mira në Evropë për sa i përket cilësisë së jetës.

Është interesante se vetëm pak më shumë se 130,000 banorë jetojnë në Bernë, nga të cilët 17 për qind janë emigrantë. Qyteti shtrihet në një pllajë të madhe dhe është një destinacion i preferuar për shumë turistë për shkak të bukurisë së tij unike.

Nëse ndodh që të zhvendoseni në Bernë, do të keni mundësinë të shijoni shumë atraksione, si qyteti i vjetër, shtëpia e Ajnshtajnit, kopshti botanik. Përndryshe, ka shumë hapësira në natyrë për të eksploruar dhe shumë objekte miqësore për fëmijët në të gjithë Zvicrën.

Përveç kësaj, emigrantët në Zvicër kanë qasje në arsimim të lartë. Sistemi arsimor zviceran përfshin shkolla private, publike dhe ndërkombëtare, si dhe shkolla me konvikt.

Fëmijët në Zvicër ndjekin shkollën deri në moshën 15 vjeçare. Pas kësaj, ata mund të vazhdojnë shkollimin e tyre në shkollat ??e mesme të larta ose profesionale dhe më pas të shkojnë në disa nga universitetet më të mira në botë.

Së fundi, ekziston një faktor tjetër kyç që e bën Zvicrën kaq tërheqëse për familjet, stabiliteti politik dhe neutraliteti, që është padyshim një plus i madh në planin afatgjatë.

You may also like ...