Header

Kurorëzimi i Mbretit Charles u pa nga 18 milionë njerëz në Mbretërinë e Bashkuar

LONDON, ENGLAND - MAY 06: King Charles III stands after being crowned during his coronation ceremony in Westminster Abbey, on May 6, 2023 in London, England. The Coronation of Charles III and his wife, Camilla, as King and Queen of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland, and the other Commonwealth realms takes place at Westminster Abbey today. Charles acceded to the throne on 8 September 2022, upon the death of his mother, Elizabeth II. (Photo by Richard Pohle - WPA Pool/Getty Images)

Kurorëzimi i Mbretit Charles u ndoq nga 18 milionë njerëz në Mbretërinë e Bashkuar. Sipas mediave britanike, ceremonia për kurorëzimin e Mbretit dhe Mbretëreshës Camilla, u transmetua njëkohësisht në një sërë kanalesh midis orës 11:00 dhe 13:00.

Shikimet arritën kulmin në 20.4 milionë ndërsa Mbreti u kurorëzua vetëm pas mesditës. Shifrat janë më të vogla pasi mesatarisht 26.5 milionë shikues ndoqën funeralin e Mbretëreshës Elizabeth II.

Mesatarisht, 18.8 milionë njerëz  qëndruan para televizorit për të parë kurorëzimin në 11 kanale dhe shërbime, duke përfshirë BBC One, Two, ITV dhe Sky News.

Ndërkohë funerali për ish-bashkëshorten e mbretit, Diana, Princesha e Uellsit në vitin 1997 u ndoq nga 31 milionë në BBC dhe ITV,  duke e bërë atë shifrën më të lartë të audiencës televizive.

You may also like ...