Header

Kulla Eifel vazhdon të qëndrojë e mbyllur për të tretën ditë radhazi

Kulla Eifel në Paris do të qëndrojë e mbyllur sot për të tretën ditë radhazi për shkak të një greve të punëtorëve në kompaninë e saj të menaxhimit (Sete).

Ditën e martë negociatat u ndërprenë papritur pasi nuk u dëgjua kërkesa e dy sindikatave për të marrë një bashkëbisedues në bashkinë, një aksioner i shumicës (99%) e Setes.

Përfaqësuesit e rreth 360 punëtorëve në Pyrgos po kërkojnë gjithashtu që të kenë akses në ndryshimin e kontratës së shërbimit publik që zgjat deri në vitin 2030.
Amendamenti, i cili kërkon një rritje prej 20% të çmimeve të biletave, duhet të ratifikohet në maj nga Këshilli i Parisit.

Dy pikat e debatit janë shuma që Sete i ka paguar bashkisë dhe buxheti i punimeve për pjesën tjetër të kontratës.

Kulla Eifel, monumenti më i famshëm i Parisit, tërheq gati shtatë milionë vizitorë në vit, rreth tre të katërtat e të cilëve janë turistë të huaj, sipas faqes së saj të internetit.

Gjatë pandemisë Covid numri i vizitorëve ra në mënyrë dramatike për shkak të mbylljes së vendeve dhe kufizimeve të udhëtimit, por është rikuperuar për të gjeneruar të ardhurat prej 5.9 milionë të vitit 2022. Numri i vizitorëve në Paris pritet të rritet në mënyrë dramatike këtë verë pasi kryeqyteti francez pret Lojërat Olimpike.

You may also like ...