Header

Gjendet testamenti i ri i Aretha Franklin me shkrim dore

Një testament i shkruar me dorë i këngëtares ikonë Aretha Franklin i lejoi djemtë e saj të trashëgonin pasurinë e saj të paluajtshme.

Vendimi u mor pasi një testament i shkruar me dorë i vitit 2014 i gjetur mes jastëkëve të një divani ra në duart e një gjyqtari.

Vendimi erdhi të hënën, katër muaj pasi gjykata e zonës së Detroitit vendosi se testamenti ishte i vlefshëm sipas ligjit të Miçiganit, edhe pse ishte shkruar keq dhe kishte shumë pika të palexueshme. Testamenti i ri anulon një testament më të vjetër të gjetur në 2019 dhe të hartuar në 2010.

Djali i saj Kecalf është ai që trashëgoi pronën periferike të Detroitit, e cila u vlerësua në 1.1 milion dollarë në 2018, por tani duket se vlen më shumë. Djalit tjetër të saj, Tedit, iu dha një shtëpi në Detroit, e cila u shit për 300,000 dollarë përpara se të shfaqeshin testamentet.

Djali i tretë i Aretës, Edward, do të marrë një shtëpi tjetër që zotëronte këngëtarja. Në total, Aretha zotëronte katër shtëpi kur vdiq nga kanceri i pankreasit në vitin 2018. Zbulimi i dy testamenteve të shkruara me dorë muaj pas vdekjes së saj çoi në një mosmarrëveshje midis djemve mbi atë që nëna e tyre donte të bënte me pasuritë e saj të paluajtshme dhe pasuri të tjera.

Një nga pronat, me vlerë më shumë se 1 milion dollarë, ka të ngjarë të shitet dhe të ardhurat të ndahen mes katër djemve të saj, pasi asnjë trashëgimtar nuk u emërua për të në testamentin e saj të vitit 2014.

Ka ende një mosmarrëveshje se si do të ndahen asetet muzikore të “Queen of Soul”, megjithëse testamenti duket se parashikon që djemtë e saj të ndajnë të ardhurat.

You may also like ...