Header

Fytyra e George Michael stampohet në monedhë

George Michael, njeriu që nguliti gjurmët e Pop-it britanik në gjithë botën, është nderuar ashtu si të gjitha legjendat e muzikës së Mbretërisë së Bashkuar.

Fytyra e tij me syze dielli, ashtu siç shfaqej zakonisht në publik, është stampuar në një monedhë të veçantë të emetuar “Royal Mint” kompania që prodhon monedhat metalike në Britaninë e Madhe që është në pronësi të Ministrisë së Financave apo “Thesarit të Madhërisë së tij” siç njihet në këtë vend.

Monedha që ka nisur të shitet nga kjo e hënë, pas prodhimit të një numri të kufizuar, është një formë e veçantë nderimi që familja mbretërore i bën figurave të shquara të vendit. Ylli i muzikës britanike që ndërroi jetë në 2016-ën kur ishte 53 vjeç, shquhet për disa hite të famshme në gjithë globin, si “Careless Whispers”, “Faith”, “Freedom ’90” dhe “Last Christmas.”

Me monedha të posaçme janë nderuar edhe figura të tjera si David Bowie, Elton John dhe Queens.

George Michael honoured with brand new collectable coins | Ents & Arts News  | Sky News

From gold records to gold coins. George Michael is now honored with a  commemorative minting | AP News

UK 2024 George Michael BU £5 Pack

You may also like ...