Header

Është shpallur vendlindja e Santa Claus, disa “sekrete” nga qyteti përrallor finlandez

I vendosur në 66 gradë gjerësi veriore në Lapland finlandeze, Rovaniemi është një nga qytetet më të largëta në Evropë.

Ka pak më shumë se 63.000 banorë dhe deri në vitet tetëdhjetë të shekullit të kaluar, është vizituar vetëm nga një numër i vogël shkencëtarësh dhe aventurierësh të mëdhenj në kërkim të peizazheve përrallore.

Gjithçka ndryshoi në vitin 1985, kur u shpall vendlindja e Babagjyshit të njohur si Santa Claus. Sot ai është plot me zbukurime, drerë dhe Santa Claus, edhe më shumë se 500,000 turistë e vizitojnë atë çdo vit.

Turistët vijnë në çdo kohë të vitit, por kryesisht preferojnë dimrin. Edhe pse temperaturat janë shumë të ulëta dhe kryesisht nën zero, ju mund të shijoni një atmosferë të vërtetë dimri në këtë qytet përrallor.

Dhe shtëpitë në Rovaniemi, me ndriçim, krijojnë një magji të vërtetë Krishtlindjesh dhe Vitit të Ri.

 

You may also like ...