Header

Ekspozohen veshjet e kurorëzimit të Mbretit Karlit III dhe Mbretëreshës Kamila

Fansat mbretërorë do të jenë në gjendje të shohin nga afër veshjet e kurorëzimit të Mbretit Karli III dhe Mbretëreshës Kamila ndërsa ato do të shfaqen në Pallatin Buckingham këtë verë.

Veshjet përfshijnë fustanin mahnitës të Kamilës, i cili përmban qëndisje të ndërlikuara personale.

Kjo ekspozitë e veçantë do të ekspozohet në Hapjen Verore të Dhomave të Shtetit midis 14 korrikut dhe 24 shtatorit 2023. Kostumet e Mbretit dhe Mbretëreshës do të jenë në qendër të skenës, së bashku me një përzgjedhje të rrobave historike të veshura nga monarku në atë kohë të kurorëzimit, duke përfshirë dorezat e kurorëzimit, brezin dhe Stole Royal.

Vizitorët mund të shohin nga afër mantelin mbretëror të veshur nga Mbreti teksa largohej nga Westminster Abbey, të cilin e kishte veshur edhe gjyshi i tij, Mbreti George VI, për kurorëzimin e tij në 1937.

You may also like ...