Header

“Do të vazhdoj të bëj detyrën”, mesazhi i parë i Mbretit Charles III pas diagnostikimit me kancer

LONDON, ENGLAND - JANUARY 29: King Charles III departs after receiving treatment for an enlarged prostate at The London Clinic on January 29, 2024 in London, England. The King has been receiving treatment for an enlarged prostate, spending three nights at the London Clinic and visited daily by his wife Queen Camilla. (Photo by Carl Court/Getty Images)

Mbreti Charles III ka reaguar për herë të parë pas diagnostikimit të tij me kancer. Në një mesazh për qytetarët e tij, ai premtoi se do të vazhdojë detyrat.

Mesazhi do të përfshihet në fjalimin e tij në Ditën e Commonwealth dhe do të dorëzohet në Westminster Abbey para 2,000 njerëzve të pranishëm përfshirë Mbretëreshën Camilla dhe Princin William.

“Pasi festova së fundmi ditëlindjen time të 75-të, më ngroh zemrën të mendoj se si Commonwealth ka qenë konstante gjatë gjithë jetës sime. një gjë e çmuar, burim force, frymëzimi dhe krenarie”.

“Në javët e kaluara jam prekur nga mendimet dhe dëshirat tuaja për shëndetin tim dhe unë nga ana ime mund të vazhdoj t’ju shërbej me të gjitha mundësitë e mia. Unë nuk kam asnjë dyshim se ne do të vazhdojmë të mbështesim njëri-tjetrin në të gjithë Commonwealth ndërsa vazhdojmë udhëtimin tonë së bashku,” thuhet në fjalimin e tij prej 615 fjalësh, i cili tashmë është regjistruar.

Mesazhi u regjistrua muajin e kaluar në Kështjellën Windsor, ndërsa Charles thuhet se synon të marrë pjesë në takimin e Kryetarëve të Qeverive të Commonwealth në Samoa tetorin e ardhshëm.

You may also like ...