Header

Del lista e shteteve: Cilët europianë lahen çdo ditë

Tre muajt e verës shpesh mund të bëhen të padurueshëm për shkak të vapës. Sidomos në vendin tonë, ku temperaturat zakonisht janë mjaft të larta gjatë kësaj periudhe, pothuajse të gjithë jemi në kërkim të zgjidhjeve për t’u freskuar. Dushi i përditshëm është një prej tyre. Po numërojmë mbrapsht kohën derisa të kthehemi në shtëpi, të heqim rrobat dhe të shkojmë në dush.

Por çfarë ndodh në vende të ndryshme evropiane dhe sa shpesh lahen qytetarët e tyre? Kjo është sipas një sondazhi të ri nga përdoruesi @xruiztru dhe i titulluar “Përqindja e njerëzve që lahen çdo ditë në Evropë”.

Who showers the most in Europe? Myths and truths about the daily cleaning  ritual | Society | EL PAÍS English

Në këtë hulumtim, pra, shohim hartën evropiane me shkallëzime të ndryshme. Italianët janë në vendin e parë mes qytetarëve që lahen çdo ditë, me një përqindje që arrin dhe e kalon 95%. Pak më poshtë me një përqindje midis 85% dhe 94% është Portugalia, ndërsa vendin e tretë e ndajnë Greqia dhe Spanja me një përqindje njerëzish që lahen çdo ditë midis 75% dhe 84%.

Ndërsa ngjitemi veçanërisht në veri të kontinentit evropian, përqindja bie në mënyrë dramatike me shumicën e vendeve nën 65. Megjithatë, përshtypje lë edhe Franca, e cila është në listën e vendeve ku qytetarët e saj pothuajse nuk lahen çdo ditë!

You may also like ...