Header

Cili vend në Bashkimin Europian ka birrën më të lirë?

A e dini sa kushton birra në Bashkimin Evropian? Numbeo ka të dhënat. Është databaza më e madhe e përdoruesve në botë e qyteteve dhe vendeve anembanë botës.

Në faqen e internetit të Numbe, mund të gjeni të dhëna aktuale për kushtet e jetesës në botë, domethënë gjithçka, nga kostoja e jetesës deri te kujdesi shëndetësor apo normat e krimit.

Numbeo ofron gjithashtu çmime mesatare të ushqimeve, nga shuma që duhet të paguani për bukën në dyqan ushqimor deri në darkën në një restorant.

Birra më e shtrenjtë pihet në veri të Evropës, më saktë në Finlandë. Gjysmë litri birrë shtëpiake në Finlandë kushton 7 euro.

Se sa do të paguani mesatarisht për gjysmë litri birrë të pijshëm vendas në Bashkimin Evropian, mësoni më poshtë.

 

ÇMIMI PËR ½ L BIRRË NË VENDET E BE-së SIPAS NUMBEU:

 • Finlanda 7 euro
 • Danimarka 6.71 euro
 • Suedia 6.17 euro
 • Franca 6 euro
 • Irlanda 5,50 €
 • Italia 5 euro
 • Holanda 5 euro
 • Luksemburgu 5 euro
 • Estonia 4.5 euro
 • Gjermani 4 euro
 • Austria 4 euro
 • Belgjika 4 euro
 • Greqia 4 euro
 • Lituani 4 euro
 • Qipro 3 euro
 • Malta 3 euro
 • Letonia 3 euro
 • Sllovenia 2.80 euro
 • Polonia 2.62 euro
 • Spanja 2.50 euro
 • Kroacia 2.39 euro
 • Portugalia 2 euro
 • Çekia 1.92 euro
 • Sllovakia 1.80 euro
 • Bullgaria 1.79 euro
 • Hungaria 1.69 euro
 • Rumania 1.62 euro.

You may also like ...