Header

Amaneti i Pagarushës, i firmosur 17 vite më parë

Me emër e firmë, një kolazh këngësh nga një tjetër zë i madh i muzikës shqiptare Ilir Shaqiri ditën e varrit. Ky është amaneti i të madhes Nexhmije Pagarusha që u tha lamtumirë shqiptarëve fizikisht por emri i saj dhe zëri i saj do të jetojë përjetë.

Në një letër me kokë “AMANET”, Nexhmija kërkonte që 17 vite të shkuara që kur të vdiste, atë natë të vihej tek varri i saj CD me këngët e Ilir Shaqirit të labumit “Lugina e dashurisë”. Më pas ky vullnet i saj do të firmosej për t’u përcjellë vite të tëra më vonë.

Bilbili i muzikës shqiptare u shua sot në moshën 86-vjeçare, ndërsa reagimet dhe vlerësimet për figurën e saj kanë qenë të shumta.

You may also like ...