Header

U padit për ngacmim seksual, reagon Vin Diesel

Vin Diesel po i kërkon një gjyqtari të Los Anxhelosit që të hedhë poshtë padinë e ngacmimit seksual të ngritur kundër tij nga ish-asistentja e tij, Asta Jonasson.

Aktori i “Fast and the Furious” dorëzoi dokumente ligjore këtë javë duke kërkuar që çështja të hidhej poshtë dhe që Jonasson të paguante tarifat e tij ligjore, sipas dokumenteve të marra nga revista People. Dokumentet thuhet se pretendojnë se Diesel “mohon, në përgjithësi dhe në mënyrë specifike, çdo pretendim.”

Sulmi i supozuar ndodhi në vitin 2010 gjatë prodhimit të “Fast Five”.

Jonasson e ngriti padinë në dhjetor, duke pretenduar se Diesel e tërhoqi me forcë në një shtrat dhe e ngacmoi seksualisht në një hotel në vitin 2010 gjatë xhirimeve të “Fast Five”.

“Znj. Jonasson kishte frikë të refuzonteme forcë mbikëqyrësin e saj, duke e ditur se largimi i tij nga ajo dhomë ishte vendimtare për sigurinë e saj personale dhe sigurinë e punës”, thuhej në padi. “Por kjo shpresë vdiq kur Vin Diesel preku trupin e saj.

Ajo gjithashtu paditi për diskriminim në bazë të seksit/gjinisë, shkaktim të qëllimshëm të shqetësimit emocional dhe një mjedis pune armiqësor. Padia akuzon Diesel dhe kompaninë e tij të prodhimit, One Race, për përpjekje për të mbuluar incidentin e supozuar dhe pretendon se Jonasson “ka vuajtur dhe vazhdon të vuajë poshtërim, shqetësim emocional dhe dhimbje dhe ankth mendor dhe fizik”.

Në dhjetor, Freedman tha për The Post në një deklaratë: “Më lejoni të jem shumë i qartë: Vin Diesel e mohon kategorikisht këtë pretendim në tërësinë e tij. Ky është hera e parë që ai ka dëgjuar ndonjëherë për këtë pretendim më shumë se 13-vjeçar të bërë nga një punonjës. Ka prova të qarta që hedhin poshtë plotësisht këto pretendime të çuditshme.”

You may also like ...