Header

“Tërmet” në Itali/ UEFA përjashton Juventusin nga Evropa, gjobë 20 milionë euro

Juventusi merr zyrtarisht zarfin me vendimin e UEFA-s në lidhje me çështjen e dënimit të marrë nga organet italiane për fshehjen e bilanceve dhe manipulimin e shifrave të pluevalencave, çka do të thotë se nuk janë respektuar normat e fair play financiar.

UEFA ka vendosur të përjashtojë Juventusin për një sezon nga kupat e Europës për shkak të fitimeve kapitale, ndaj bardhezinjtë nuk do të jenë në start të Ligës së Konferencës 2023-2024. Është shqiptuar edhe gjobë prej 20 milionë eurosh. Në vend të saj ringjallet Fiorentina, finaliste e edicionit të kaluar.

UEFA kishte hapur hetim prej 7 muajsh, duke shqyrtuar edhe ajo dokumentacionin për klubin italian i cili po gjykohej në Itali për shkeljet me bilancet financiare, si për praktikën e plusvalencave, ashtu edhe për atë të mosdeklarimit të pagave që janë dhënë në të zezë.

Komisioni disiplinor i UEFA-s, ka vendosur që Juventusi nuk duhet të luajë një sezon në Europë, si dhe të paguajë një gjobë që do të shlyhet pjesërisht tani dhe pjesërisht më vonë. Në vend të bardhezinjve, në këtë kompeticion do të marrë pjesë Fiorentina, e cila ishte renditur një vend më poshtë në Serinë A.

Për Juventusin, lajmi në fakt nuk ka ardhur surprizë dhe shumëkush e cilëson një “nder” nga ana e UEFA-s, pasi ky ndëshkim e shpëton nga pjesëmarrja në turneun me më pak rëndësi në Europë. Njëkohësisht, në rast se dënimi do të shtyhej pasi Juventusi të merrte pjesë në këtë edicion në Ligën e Konferencës, klubi bardhezi rrezikonte të penalizohej në edicionin pasardhës, atë që shpreson ta nisë në Ligën e Kampioneve.

You may also like ...