Header

Simbolika e luleve të Ditës së Gruas

Historia e Ditës Ndërkombëtare të Gruas shtrihet më shumë se 100 vjet më parë, kur kjo ditë u festua për herë të parë në Evropë dhe Amerikë.

Por sipas NPR, vetëm më 8 mars 1946, feministët në Itali zgjodhën lulen e mimozës si simbol të forcës, ndjeshmërisë dhe ndjeshmërisë për Ditën e Gruas.

Me kalimin e viteve, gratë dhe burrat kanë vazhduar të japin dhuratat e luleve për të treguar vlerësimin e tyre për gratë e forta në jetën e tyre. Edhe pse lulja e mimozës ka një rëndësi të veçantë, ajo nuk është e vetmja lule që jepet.

Sipas The New York Times, dyqanet e luleve në të gjithë Rusinë shesin mbi 150,000 trëndafila më 8 mars.

Nëse ende nuk keni asnjë ide se çfarë ti dhuroni për 8 Mars grave në jetën tuaj, atëhere mund të konsideroni një buqetë të bukur me mimoza por as trëndafilat nuk do të zhgënjenin.

You may also like ...