Header

Gjithçka që Google di për ju!

A keni dashur ndonjëherë të dini se çfarë di për ju Google? Google ka një platformë ideale për mbledhjen e të dhënave për ata që e përdorin atë. Këto përfshijnë kërkimin, vendndodhjen, pajisjen, të dhënat e përdorimit, të dhënat e mesazheve, emailin, kërkimin zanor, historikun e YouTube dhe së fundmi të dhënat e ndërveprimit me reklamat.

Për të zbuluar se çfarë të dhënash ka për ju Google ndiqni këto hapa: Hyni në Gmail ose Google, më pas shkoni lart djathtas, më pas zgjidhni “Aplikacionet” -> “Llogaria” . Nga atje, gjeni “Privacy & Personalization”, pastaj “Menaxho të dhënat dhe privatësinë tuaj”. Atje gjeni “Cilësimet e reklamave” dhe më pas “Personalizimi i reklamave”. Këtu do të shihni gjithçka që Google di për kërkimet tuaja, të dhënat e Gmail dhe historikun e YouTube.

Në mënyrë të ngjashme, mund të shihni gjithashtu nëse është aktivizuar gjurmimi i historikut të vendndodhjes (“Llogaria” -> “Menaxhoni të dhënat dhe privatësinë tuaj” -> “Historia e vendndodhjes”), si dhe të çaktivizoni gjurmimin e aktiviteteve tuaja në internet (“Llogaria” -> ” Menaxhoni të dhënat dhe privatësinë tuaj” -> “Aktiviteti i uebit dhe i aplikacioneve”).

Ndërkaq, Google po planifikon të rilançojë në javët e ardhshme mjetin e saj të Inteligjencës Artificiale që krijon imazhe të njerëzve, të cilat i ndaloi pas pasaktësive në disa përshkrime historike. Google i Alphabet filloi të ofrojë gjenerimin e imazheve përmes modeleve të saj Gemini AI në fillim të këtij muaji.

Disa përdorues deklaruar në mediat sociale se ato gjeneruan imazhe historike të cilat ndonjëherë ishin të pasakta. “Ne e kemi hequr veçorinë ndërsa po e rregullojmë atë. Ne shpresojmë që ta rikthejmë atë në internet shumë shpejt në dy javët e ardhshme, apo disa javë”,-ka thënë CEO i Google DeepMind, Demis Hassabis në një panel në “Mobile World Congress” në Barcelonë.

You may also like ...