Header

Shtëpia e Freddie Mercury në shitje për 30 milionë paund

Ish-shtëpia e legjendës së muzikës Freddie Mercury është në shitje , ajo do dalë në treg për oferta që tejkalojnë 30 milionë paund.

E ndërtuar në stilin neo-gjeorgjian në vitin 1907, karakteristikat përfshijnë një dhomë ngrënie me dy lartësi, një dhomë zhveshjeje të pasqyruar plotësisht, një bar, bibliotekë dhe një kopsht të stilit japonez me elementë uji dhe një topiar.

Sipas Sky News, Mercury e bleu shtëpinë në vitin 1980, duke e rinovuar atë gjatë dekadës së ardhshme për të përfshirë ndjenjën e tij unike të stilit dhe koleksionin e artit nga e gjithë bota.

Pas vdekjes së tij në 1991, në moshën 45-vjeçare, nga komplikimet e lidhura me SIDA-n, Mercury ia la shtëpinë shoqes së tij më të mirë Mary Austin. Ajo do të vazhdonte të jetonte atje për 30 vjet.

Freddie Mercury's Kensington house 'Garden Lodge' hits the market for £30m  - but it's only open to pre-vetted buyers | House & Garden

Photos of Freddie Mercury's iconic Kensington Garden Lodge amid sale listing

 

You may also like ...