Header

Shkencëtarët zbulojnë kafshën më të gjatë në botë

Shkencëtarët që eksplorojnë detin e thellë në brigjet e Australisë kanë zbuluar se kush mund të jetë kafsha më e gjatë që është parë ndonjëherë. Bëhet fjalë për një sifonofor me një madhësi prej 150 metra (46 metra). Siphonophores janë grabitqarë në det të thellë të përbërë nga shumë klone të vegjël që veprojnë së bashku si një dhe përhapen si një varg i vetëm i gjatë në ujë.

Ashtu si kandil deti, ata ushqehen me kërmijtë e ujit dhe peshq të vegjël.

Sifonofora e re ishte rreth dy herë më shumë se balena blu, dhe tre herë më e gjatë se një balenë kurrizi.

Video është marrë nga Instituti i Oqeanit Schmidt.

https://www.instagram.com/p/B_CMYEjKKxe/?utm_source=ig_embed

You may also like ...