Header

Shifër rekord/ Kompozimet e Michael Jackson shiten për 600 milionë dollarë

Sony Music Group dyshohet se ka paguar të paktën 600 milionë dollarë për gjysmën e kompozimeve të Michael Jackson. Nëse është e saktë, kjo do të thotë se pasuria muzikore e këngëtarit vlen më shumë se 1.2 miliardë dollarë. Marrëveshja do të ishte gjithashtu më e madhja ndonjëherë për punën e një muzikanti të vetëm. Michael Jackson, i cili vdiq në vitin 2009 në moshën 50-vjeçare, është një nga yjet më të suksesshëm të popit të të gjitha kohërave, duke shitur më shumë se 400 milionë disqe në mbarë botën. Kjo shifër është e diskutueshme dhe mund të jetë shumë më e lartë.

Albumi i tij i vitit 1982, ‘Thriller’, është ende rekordi më i shitur i të gjitha kohërave, sipas Guinness World Records. Mbreti i pop-it është gjithashtu jashtëzakonisht i famshëm në shërbimet e transmetimit, me pothuajse 40 milionë dëgjues mujorë në Spotify. Këngët e tij ‘Billie Jean’ dhe ‘Beat It’ janë luajtur më shumë se një miliard herë vetëm në Spotify. Një film i ardhshëm biografik me nipin e Jackson në rolin kryesor do të rrisë gjithashtu padyshim interesin e publikut.

Marrëveshja raportohet gjithashtu të përfshijë këngë nga artistë të tjerë të blerë nga grupi botues i Jackson’s Mijac, që thuhet se përfshin hite nga Ray Charles, Elvis Presley dhe Aretha Franklin. Artistët që shesin katalogët e tyre thuhet se bëjnë një biznes të madh. Bruce Springsteen thuhet se ka fituar 500 milionë dollarë, ndërsa Bob Dylan mendohet se ka marrë deri në 450 milionë dollarë.

You may also like ...