Header

Sendet personale të Elton John shiten në ankand për gati tetë milionë dollarë

Shtëpia e ankandeve “Christie’s” po zhvillon disa ditë shitjesh deri më 28 shkurt, fizikisht dhe online, të koleksionit të muzikantit shtatëdhjetë e gjashtë vjeçar Elton John, duke përfshirë një jumpsuit joshës prej fildishi dhe floriri nga fillimi i viteve 1970, të dizajnuara nga Annie Reevey për 12,600 dollarë.

Gati 100,000 dollarë për çizmet e argjendta të Elton John dhe rreth 2 milionë dollarë për triptikun e artistit të rrugës Banksy nga koleksioni i tij: Artikujt personalë të ikonës së muzikës janë shitur në Nju Jork për gati 8 milionë dollarë.

Ndërsa koleksionistët e etur ofruan në mesjavë, pianoja e John mori më shumë se 200,000 dollarë dhe syzet e diellit, një element kyç i pamjes së njohur të këngëtarit, gjetën një blerës për 22,680 dollarë, dhjetë herë më shumë se vlerësimi fillestar.

Shumica e artikujve vijnë nga shtëpia e tij luksoze në Atlanta, e cila shërbeu si bazë e tij për turnetë amerikanë, të cilën ai e shiti së fundmi.

Elton John's personal items sell for $8m at auction

 

Elton John items fetch $8mn at New York auction - Life & Style - Business  Recorder

 

Elton John's boots sell for $94,500 in enthusiastic auction at Christie's

 

Elton John items fetch $8 million at New York auction

Elton John to auction off 900 items worth $10m from former Atlanta home |  Elton John | The Guardian

You may also like ...