Header

Rrëfimi në Netflix i Arnold Schwarzenegger: Të rritesh me baba nazist!

Në dokumentarin e ardhshëm të Netflix të titulluar ‘Arnold’ aktori i ‘Terminator’ Arnold Schwarzenegger ka folur për abuzimet që ka pësuar nga prindërit e tij gjatë edukimit të tij.

Detajet e zbuluara nga 75 vjeçari, nuk janë bërë të ditura për fansat më herët. Ai ka treguar episode të fëmijërisë së tij me babanë e tij ushtarak Gustav, një zyrtar të partisë naziste.

Në episodin e parë të projektit, ikona e Hollivudit foli se si ishte në të vërtetë për të dhe vëllain e tij të ndjerë të rriteshin si djali i ushtarit të dekoruar nazist, i cili u kthye në Austri nga lufta si një burrë i moshuar dhe vazhdoi të kryente abuzime në familjen e tij.

Arnold, djali i dytë i Aurelia dhe Gustav Schwarzenegger, një vit pas vëllait të tij Meinhard. Ata jetonin në fshatin idilik të Styrianit Thal, as dhjetë kilometra larg Grazit.

“Edukimi ynë ishte shumë i vështirë. Në shtëpi kishte shumë brutalitet”, ka pranuar aktori duke kujtuar rrahjet që ka marrë nga prindërit.

Por, siç tha ai, nuk mund ta thyenin vullnetin e tij.

Sipas rrëfimit të tij, nëna e tij Aurelia ishte një fanatike e madhe e pastërtisë, ndërsa babai i tij Gustav, pasi u plagos para Leningradit rus, u kthye nga lufta i sëmurë (i sëmurë nga malaria) dhe me shumë gjasa ishte përhumbur për vdekje nga skenat në fushën e betejës.

Ndoshta ka vuajtur nga stresi post-traumatik dhe depresioni, është kthyer nga lufta si i thyer”, dyshon ylli i “Terminator”.

Ky mund të jetë shkaku i sjelljes së tij ndaj fëmijëve, të cilët i rrihte me shuplaka por dhe me rrip.

Plaku Schwartzenegger ishte komandanti i Partisë Nacional Socialiste të Hitlerit dhe sipas tregimeve të Arnold-it ai ishte plotësisht “skizofren”.

“Si fëmijë nuk e dinit nëse një ‘baba i mirë’ ose një ‘baba i dehur’ do të vinte në shtëpi. Në tre të mëngjesit ai do të bërtiste dhe ne do të zgjoheshim me zemrat tona që rrihnin fort sepse e dinim se çfarë do të thoshte kjo. Gjithmonë ishte kjo dhunë e çuditshme“, kujtoi me vështirësi ylli i Hollivudit.

Pas luftës babai i tij u bë shef i policisë së qarkut, ndaj ishte “tiran” si në punë ashtu edhe në shtëpi. Ai mendoi se duhej ta mbante shtëpinë të disiplinuar. Ndërkohë nëna pastronte shtëpinë si manjake dhe kujdesej që “gjithçka të ishte perfekte”. Ajo thoshte: “Çfarëdo që të bësh, Arnold, bëhu i dobishëm”, thotë Schwarzenegger.

Dhe abuzimi i të atit e bëri rebel, ndaj ëndërronte të ikte nga shtëpia, nga vendi, ëndërronte famë botërore.

Dhe kur ishte vetëm 21 vjeç, emigroi nga Austria në SHBA, ku pjesa tjetër, thotë, është histori. Babai i tij “nazist” vdiq pa përjetuar atë që dihet sot” , i një djali të famshëm që ishte edhe guvernator i Kalifornisë.

You may also like ...