Header

Rita Ora shfaqet e veshur me një fustan transparent, e ëma i lë komentin epik në gjuhën shqipe

Çmimet e 76-ta vjetore Tony festuan një sezon mahnitës transmetuar drejtpërdrejt nga United Palace në lagjen Washington Heights të Nju Jorkut në CBS dhe Paramount+.

Duke bërë histori me dy aktorë jo-binarë që fituan në dy kategori, ceremonia u zhvillua pa skenar në mes të grevës së shkrimtarëve të WGA, për herë të parë që nga viti 1988, me fituesen e Oskarit Ariana DeBose që u kthye si prezantuese. Miranda i prezenatoi kompozitorit legjendar John Kander,  çmimin për arritje jetësore, ndërsa Jennifer Grey i dhuroi babait të saj Joel Grey gjithashtu çmimin për arritje jetësore.Shikoni më poshtë të gjithë fituesit në çmimet e 76-të vjetore Tony.


Best musical

Kimberly Akimbo – WINNER

Performanca më e mirë nga një aktor kryesor

Sean Hayes, Good Night, Oscar

Aktorja më e mirë muzikal 

Victoria Clark, Kimberly Akimbo

Aktrimi më i mirë

Leopoldstadt by Tom Stoppard

Performanca më e mirë në një shfaqje

Jodie Comer, Prima Facie

Performanca më e mirë nga një aktor në një muzikal

J Harrison Ghee, Some Like It Hot

Best book of a musical

Kimberly Akimbo – David Lindsay-Abaire

Performanca më e mirë nga një aktor dytësor

Alex Newell, Shucked

Shfaqja më e mirë

Topdog/Underdog

Performanca më e mirë nga një aktore dytësore

Miriam Silverman, The Sign in Sidney Brustein’s Window
Regjia më e mirë ( muzikal)

Michael Arden, Parade

Regjisori më i mirë 

Patrick Marber, Leopoldstadt

Dizajni më i mirë në një shfaqje

Beowulf Boritt, New York, New York

Orkestra më e mirë

Charlie Rosen and Bryan Carter, Some Like It Hot

Kostumografia më e mirë në një muzikal

Gregg Barnes, Some Like It Hot

Kostumografia më e mirë në një shfaqje

Kimberly Akimbo – music: Jeanine Tesori, lyrics: David Lindsay-Abaire

Koreografia më e mirë
Casey Nicholaw, Some Like It Hot

You may also like ...