Header

Pema e Vitit 2024 shkon për “Zemrën e Kopshtit” në Poloni

Një pemë në Poloni me nofkën ‘Zemra e Kopshtit’, e fotografuar më lart, ka fituar konkursin e Pemës Evropiane të Vitit 2024. Pema e ahut rritet në një park të vjetër në kopshtin botanik të Universitetit të Wroclaw. Është pema e tretë polake radhazi që fiton.

Vendin e dytë e zë Ahu i Bayeux në Normandi. I përhapur mbi 40 metra gjerësi, qyteti ka ofruar mbështetje strukturore për ta mbajtur atë në këmbë.

Në vendin e tretë është ulliri 1000-vjeçar i Lurasit në Sardenjë të Italisë. Vlerësohet të jetë midis 3,000 dhe 4,000 vjeçar dhe është një nga ekzemplarët më të vjetër të ullirit të egër në ishull.

Emmanuel Boitier duke qarë pemën e ahut në Francë

You may also like ...