Header

Njihuni me 10 restorantet më të vjetra në botë

Shumë restorante hapen dhe mbyllen çdo ditë, por ka vende të caktuara që kanë ekzistuar prej shekujsh dhe ende funksionojnë në të njëjtin vend. Këto restorante nuk janë vetëm vende të shkëlqyera për të ngrënë, por shërbejnë edhe si një dritare në të kaluarën. Përveç ushqimit të shijshëm, vizitori është i rrethuar nga histori dhe traditë shekullore.

Në listën e mëposhtme do të shohim se në cilat qytete ndodhen 10 restorantet më të vjetra në botë.

  1. Münsingen, Zvicër

Restorant: Wynhus zum Bären

Viti i themelimit: 1371

Lloji i kuzhinës: lokale/zvicerane

  1. Birmingham, MB

Restorant: The Old Crown

Viti i themelimit: 1368

Lloji i kuzhinës: Lloje të ndryshme

  1. Krakov, Poloni

Restoranti: Wierzynek

Viti i themelimit: 1364

Lloji i kuzhinës: lokale/polake

  1. Cyrih, Zvicër

Restorant: Haus zum Rüden

Viti i themelimit: 1348

Lloji i kuzhinës: lokale/zvicerane

  1. Rouen, Francë

Restorant: La Couronne

Viti i themelimit: 1345

Lloji i kuzhinës: lokale/franceze

  1. Nuremberg, Gjermani

Restorant: Bratwursthäusle Nürnberg

Viti i themelimit: 1312

Lloji i kuzhinës: Bratwurst/Salcice

  1. Wroclaw, Poloni

Restorant: Piwnica ?widnicka

Viti i themelimit: 1273

Lloji i kuzhinës: lokale/polake

  1. Wettingen, Zvicër

Restoranti: Gasthof Sternen

Viti i themelimit: 1230

Lloji i kuzhinës: lokale/zvicerane

  1. Kaifeng, Provinca Henan, Kinë

Restoranti: Ma Yu Ching

Viti i themelimit: 1153

Lloji i kuzhinës: Fast food/pulë me kovë

  1. Salzburg, Austri

Restoranti: St. Peter Stifskulinarium

Viti i themelimit: 803 (ndoshta më herët)

Lloji i kuzhinës: lokale/ austriake.

You may also like ...