Header

Koronavirusi nuk ndal karnavalet braziliane

Ndërsa e gjithë botë është nën alarmin e koronavirusit të përhapur nga Kina, në Brazil vijojnë pa pushim përgatitjet për karnavalet tradicionale.

Vendi ende nuk ka raportuar zyrtarisht raste të epidemisë vdekjeprurëse, por infeksionistët paralajmërojnë se festa kombëtare me kostume është një ambient i favorshëm për infeksionet.

Rreth 15 milionë persona pritet të mbushin sheshet dhe paradat e Sao-Paolos, ndërsa në ekonominë kombëtare do i injektohen afro 1,9 miliardë dollarë.

Ministri brazilian i shëndetësisë është shprehur se gjatë sezonit të karnevaleve do të kenë shtim të monitorimeve në porte dhe aeroporte.

Qytetarëve u është rekomanduar të ruajnë higjienën vetjake ndërsa të ardhurve, të mos dalin në rrugë dhe të evitojnë kontaktet në distancë më të vogël se 3 metra me personat e tjerë.

You may also like ...