Header

Ja sa miliarda i kushtoi Mark Zuckerberg-ut rënia e Instagram dhe Facebook

Pas një ndërprerjeje të madhe globale që goditi platformat e mediave sociale të Meta të martën, kompania humbi rreth 3 miliardë dollarë, sipas një raporti nga India Today.

Sipas NASDAQ, aksionet e Meta u mbyllën me të kuqe me 1.6 për qind në 490.22 USD në seancën e tregtimit të 5 marsit.

Mark Zuckerberg, themelues, kryetar dhe CEO i Meta, humbi mbi 2.79 miliardë dollarë në ditë në 176 miliardë dollarë në vlerën e tij të re, sipas Indeksit të Miliarderëve të Bloomberg, por ai ruajti pozicionin e tij si personi i katërt më i pasur në botë.

Sipas Reuters, pulti i statusit të Metës tregoi se ndërfaqja e programimit të aplikacionit për WhatsApp Business po përballet gjithashtu me probleme.

Kishte rreth 200 raporte për ndërprerje për WhatsApp në Downdetector, i cili gjurmon ndërprerjet duke renditur raportet nga disa burime, përfshirë përdoruesit.

Në shkurt 2024, vlera neto e bashkëthemeluesit të Facebook u rrit me 27.1 miliardë dollarë pasi rezultatet tremujore të Metës tejkaluan shumë pritjet e Wall Street, duke i çuar aksionet e saj deri në rreth 20 për qind.

You may also like ...