Header

Instagrami sjell risi për adoleshentët: Shkoni të flini…

Së fundmi, platforma “Instagram” ka prezantuar funksionin e ri për adoleshentët që e përdorin telefonin natën vonë, i cili i sugjeron që të shkojnë në gjumë.

Njoftimi do të shfaqet nëse një adoleshent shpenzon më shumë se 10 minuta në Instagram, qoftë duke parë story-t, ashtu edhe nëse është në kutinë e mesazheve, pra duke folur me dikë.

Funksioni “Nighttime Nudges” thuhet të shfaqet automatikisht, por ende nuk dihet nëse do të aktivizohet për të gjithë adoleshentët apo vetëm ata nën 18 vjeç.

“Ne duam që adoleshentët të largohen nga Instagrami, dhe ne gjithashtu e dimë se gjumi është i rëndësishëm veçanërisht për të rinjtë”, njoftoi Instagrami.

Ky ndryshim vjen pas një sërë veçorish të tjera që rrjeti social ka prezantuar për të ndihmuar adoleshentët dhe prindërit e tyre që të kontrollojnë kohën që e kalojnë duke e përdorur aplikacionin.

Përveç funksioneve Take a Break dhe kontrollit prindëror, Quiet Mode është një ndër funksionet tjera e cila i informon ndjekësit se nuk jeni të disponueshëm për bisedë duke aktivizuar një përgjigje automatike ndaj mesazheve.

Instagram Now Tells Teenagers To Go To Sleep - Talk Android

You may also like ...