Header

Francë, 4 ditë punë në javë për prindërit e divorcuar

Prindërit e divorcuar që po ndajnë kujdestarinë e fëmijëve në Francë së shpejti do të punojnë katër ditë në javë.

Nga shtatori, kush punon në zyrat administrative dhe kujdesen për fëmijët me “rregullime alternative” do të kenë një ditë shtesë pushimi kur do të kenë radhën për të mbajtur fëmijën. Lajmi është konfirmuar nga kryeministri i francës, Gabriel Attal.

Mbetet ende e paqartë nëse orët totale të punës do të reduktohen për prindërit e divorcuar apo do të shtohen në ditët e tjera të javës kur ata nuk e kanë kujdestarinë për të plotësuar mesatare standarde prej 35-orë në javë

Attal tha se dëshiron të zgjerojë praktikën në të gjithë fuqinë punëtore si pjesë e një përpjekjeje për të përmirësuar cilësinë e jetës së punës në Francë.

Në një sondazh të kryer muajin e kaluar, 77 për qind e personave që punojnë në administrata thanë se e mbështesin idenë, edhe nëse kjo do të thotë se ata do të punojnë më shumë orë gjatë ditëve të tjera të javës.

Franca theksoi vuri në dukje një prove katër-ditore në Britani që përfshin 61 kompani që u zhvillua gjatë një periudhe gjashtëmujore në 2022.

You may also like ...