Header

Elon Musk ‘bie nga froni’, Jeff Bezos njeriu më i pasur në botë

Për herë të parë në më shumë se nëntë muaj, Elon Musk nuk është më njeriu më i pasur në botë. Musk humbi fronin ndaj Jeff Bezos, sipas Ideksit të Miliarderëve, pasi aksionet në Tesla Inc. ranë me 7.2% të hënën.

Musk tani ka një pasuri neto prej 197.7 miliardë dollarë, ndërsa pasuria e Bezos është 200.3 miliardë dollarë. Është hera e parë që Bezos, 60 vjeç, themeluesi i Amazon.com Inc., kryeson renditjen e njerëzve më të pasur që nga viti 2021.

Hendeku i pasurisë midis Musk, 52 vjeç dhe Bezos, i cili dikur ishte 142 miliardë dollarë, është zvogëluar ndërsa aksionet e Amazon dhe Tesla lëvizin në drejtime të kundërta.

Tesla ka rënë rreth 50% nga kulmi i saj në 2021. Aksionet e Tesla-s ranë të hënën pasi të dhënat paraprake treguan se dërgesat nga fabrika e saj në Shangai ishin në nivelin më të ulët në më shumë se një vit. Amazon, ndërkohë, po triumfon nga rritja e shitjeve online që nga fillimi i pandemisë.

Pjesa më e madhe e pasurisë së Bezos vjen nga 9% e aksioneve të tij në Amazon. Ai është aksioneri më i madh i shitjeve me pakicë online. Për Bezos, të qenit në krye të renditjes së personave më të pasur nuk është më një gjë e re.

Ai fillimisht rrëzoi nga froni bashkëthemeluesin e Microsoft Inc. Bill Gates si personi më i pasur në botë në 2017.

You may also like ...