Header

Dhurata e fundit që Harry mori nga nëna e tij, Princeshë Diana

Në episodet e reja të ‘The Crown’ ne shohim Princeshën Diana dhe Dodi Al Fayed në ndalesën e tyre fatale në Paris përpara kthimit të planifikuar në Londër. Princesha dërgoi një anëtar të stafit të biznesmenit egjiptian për të blerë një dhuratë për ditëlindje për djalin e saj më të vogël, Princin Harry. Seriali i Netflix më pas e tregon atë duke mbështjellë një PlayStation në Kullën Eifel dhe me një shënim ku shkruhej: “Gëzuar ditëlindjen Harry, me dashuri, mami“. Ishte 30 gusht 1997 dhe princi ka ditëlindjen më 15 shtator.

Në fakt nga Netflix

A bleu vërtet Princesha Diana një PlayStation në Paris? Edhe vetë Harry nuk e di të vërtetën, por kujton se ka marrë një Xbox nga tezja për ditëlindjen e tij, e cila i tha që Diana e bleu në Paris.

Në autobiografinë e tij ‘Spare’, Princi Harry detajon kthimin e tij në shkollën Ludgrove menjëherë pas vdekjes së nënës. “Ditë pas kthimit kisha ditëlindjen. 15 shtator 1997. Kam mbushur 13 vjeç”, shkruan ai. “Në traditën e gjatë të Ludgrove do të kishte torta, sherbet dhe më lejohej të zgjidhja dy shije. Zgjodha rrush pa fara të zi dhe mango. Më e preferuara e mamasë. Ditëlindjet ishin gjithmonë të rëndësishme në Ludgrove sepse çdo djalë dhe shumica e mësuesve kishin oreks për ëmbëlsirat. Shpesh ka pasur një përleshje të dhunshme për ndenjësen pranë festuesit: kjo të siguronte pjesën e parë dhe më të madhe.”

Dhe ai vazhdon: “Teze Sara mbante një kuti dhe thoshte hape Harry. Unë grisa letrën e ambalazhit, shiritin. Pashë brenda. Çfarë…? Mami e bleu për ty. Pak kohë Më parë… Do të thotë në Paris? Po. Paris. Ishte një Xbox. Isha i lumtur. Më pëlqeu videolojërat. Kjo është historia.

Cila është e vërteta për dhuratën e Dianës

Menjëherë pas publikimit të biografisë së tij, mediat skandaloze hetuan, duke vënë në dukje se Xbox doli në treg katër vjet më vonë, kështu që e kishte të pamundur ta merrte atë si dhuratë. Megjithatë, ka shumë mundësi që Lady Sarah McCorquodale, motra e Dianës, t’i ketë bërë një dhuratë nga ajo në ditëlindjen e tij dhe PlayStation nuk mund të përjashtohet si skenari i vërtetë. Në fund të fundit, Harry kujton se mori një tastierë nga nëna e tij.

Krijuesi i Crown pretendoi se nuk e kishte lexuar ‘Spare’ përpara se të punonte në sezonin e fundit. “Unë nuk lexova asnjë fjalë. Jo se nuk ishte interesante,” raportoi Peter Morgan për Variety. “Por nuk e doja aq shumë zërin e tij në kokën time. Unë e simpatizoj, e simpatizoj shumë. Por nuk doja ta lexoja librin e tij’. 

You may also like ...