Header

5 saunat më të mëdha në botë

Sauna e Akademisë Detare Suomenlinna

Kjo është më e vjetra dhe gjithashtu më e madhja nga të gjitha saunat. Është sauna më e madhe në botë me ngrohje me dru. Sauna mund të strehojë deri në 180 persona në të njëjtën kohë. Sauna është ndërtuar në vitin 1904 në Pikku Mustasaari në Suomenlinna.

Tupaswilla Mahtisauna
Tupaswilla’s Mahtisauna (Sauna e Madhe e Tupaswilla) është sauna më e madhe e tymit në botë. Tupaswilla është një fshat tradicional dhe ndodhet në Laukaa, Finlanda Qendrore. Sauna mund të strehojë deri në 150 persona në të njëjtën kohë. Sauna është e destinuar për biznese, kështu që fatkeqësisht nuk është në përdorim publik.

Nettebad Osnabrück
Në Gjermaninë veriore, në Osnabrück, ndodhet sauna më e madhe në botë e kelo (snag) e quajtur “Event Sauna”. Sauna mund të strehojë 150 persona në të njëjtën kohë dhe pret ngjarje të ndryshme dhe “Aufgusses” gjermane. Sauna nxehet në rreth 85 gradë.

Badewelt Sinsheim
Sinsheim ndodhet midis Heidelberg dhe Heilbronn në Gjermani. Badewelt Sinsheim ka një nga saunat më të mëdha në botë, me një kapacitet prej 150 personash në të njëjtën kohë. Sauna është 80 gradë e ngrohtë dhe ka një ndjenjë japoneze.

Midnight Ice Spa Sauna
Në anën suedeze në Haparanda është Hotel Cape East me një Spa Midnight Ice. Spa ka shumë sauna dhe njëra prej tyre është cilësuar si sauna më e madhe në botë. Sauna mund të strehojë 150 persona dhe ka dhjetë stola.

You may also like ...