Header

Fjalëkalimet më të dobëta të vitit 2023

Fjalëkalimet janë linja jonë e parë e mbrojtjes kundër sulmeve kibernetike që mund t’i ekspozojnë informacionet tona personale dhe financiare ndaj hajdutëve, hakerëve dhe kriminelëve.

Nëse zgjidhni fjalëkalime të dobëta ose të parashikueshme, ju thjesht po kërkoni probleme dhe rrezikoni të humbni privatësinë dhe sigurinë tuaj ndaj këtyre njerëzve të këqij që mund t’ju shkaktojnë dëme serioze.

Por cilat janë disa fjalëkalime që duhet të shmangni?

“NordPass” ka dalë me listën e tij vjetore të fjalëkalimeve më të zakonshme por që ndoshta nuk duhet përdorur në të ardhmen:

123456

admin

12345678

123456789

1234

12345

password

123

Aa123456

1234567890

111111

P@ssw0rd

abc123

Password1

test

guest

Welcome@123

Këto fjalëkalime janë shumë të lehta për t’u “gjetur” dhe mund të hakohen nga kriminelët kibernetikë në pak sekonda.

Prandaj, nëse jeni duke përdorur fjalëkalimet e mësipërme, është koha t’i ndryshoni ato sa më shpejt që të jetë e mundur.

You may also like ...